03. Kâr Alma

Hisse robotumuz ayarlarınız dahilinde otomatik olarak hisseler toplar ve otomatik olarak satar. Fakat robota her hisse için en az yüzde kaç kâr istediğinizi siz belirtmelisiniz.

Geleneksel yöntemlerle bir yatırımcı kısa-orta vadede bir hisseyi toplayıp bu hisseden en az %10 kâr elde edeceğim diyerek pozisyon alabilir. Fakat %10 gibi bir kâr alabilmek bir günde mümkün olabileceği gibi yatırımcıyı aylarca bekletebilirde… Hisse robotumuz ile çalışırken ise, önceden hissenin yaklaşık olarak salınımlarını hesap etmenizi öneriyoruz. Eğer bir hisse %6’lık bir kanalda hareket ediyorsa bu hisse için %10 kâr al yazmak pek akıllıca olmaz. İlgili hisse için robota kâr alma yüzdesini yazarken bir swing trader gibi düşünmelisiniz. Yani hissenin düşüşleri ve yükselişlerini bir kanal içinde çizip, hissenin ne kadar hareketli olduğuna göre bir yüzde belirlemelisiniz. Ayrıca aç gözlü davranmaktansa rakamı biraz törpülemek hem fayda hem öncelik sağlar.

Swing trade ile işlem yapan bir trader’ın grafiğe bakışının basitçe anlatıldığı bir görseli ekliyorum:

Yukarıdaki grafiğe ek olarak birde robotun hisseye bakışını gösteren grafiği koyalım…

Ne kadar da benzerlik var değil mi?

Sonuç olarak ister düşüş trendi, ister yükseliş, isterse yatay bantta olsun borsada her zaman fırsatlar oluşuyor. Bu hareketleri insan gözü ve psikolojisi ile takip etmenin zorluğu ortadayken ve bir robot bizim yapacaklarımızın aşağı-yukarı benzerini yapılabiliyorsa bunu neden kullanmıyoruz? 😉

Bol kazançlar…

Aşağıdaki yazıda hisse robotuna hisse bazlı kâr al (kârlı sat) yüzdesini nasıl ve ne şekilde tanımlayabileceğimiz anlatılmıştır.

Robota Hisse Tanımlamak ve Hisse Bazlı Ayarlar Yapmak

Hisse senedi otomatik al-sat robotu