Hisse Karne

Özet: #HisseKarne hashtag altında yayınladığımız ve genellikle Bist50 hisseleri içeren Hisse Karne görselleri ile ilgili “ne-nedir” tarzında bir yazı.

Hisse Karne
Hisse Karne Görseli neye benziyor?

A: Şirket bilgisi, Son alınan fiyat ve değişim.

B: Ölümcül kesişme, Altın kesişme gibi önemli durumların yazdığı yer.

C: İndikatörlerin yorumlanarak hissenin son durumu hakkında bilgi. Burada yer alan örneğin “güçlü satış” ifadesi hissenin çok satış gördüğünü ifade eder. “Güçlü alış” ise tam tersi.

D: BorsaUp Algo ile yapılan değerlendirme sonucu, hissenin pozisyonuna dair bir değerlendirme yapılır ve doğru yerde alıp doğru yerde satmak için size yardımcı olur. Örneğin RSI çok yükseldi ise bu bölgeden çoğunlukla satış gelir. Bu durumda Bu gösterge de “sat” tarafına dönecektir. Tabi RSI bir örnek olmakla birlikte sistem sadece RSI değerini okumaz. Bu aşamada sizin yapmanız gereken; Örneğin “Pahalı-Kâr Al” ifadesinde sizin yapmanız gereken, bir düzeltme yada kâr satışı riskine karşı, teknik analizinizi kontrol etmenizdir. Bu gösterge asla AL-SAT gibi yatırım önerisi yerine geçecek tavsiyeler üretmez.

E: Teknik analizde en çok kullanılan indikatörleri ve genellikle bu rakamların ne olarak yorumlandığını görebileceğiz alandır.

F: Belki de en önemli alanlardan birisi olan hareketli ortalamalar, yine analizlerde çok kullanılan seviyelerdir. Bu seviyeler yüzde cinsinden uzaklık ve fiyat olarak belirtilmiştir. Hareketli ortalamalara genellikle tepki veren hisseleri kolayca tespit edebilirsiniz.

G: Temel analiz çok daha detaylı olsa da burada en temel diyebileceğimiz veriler var. Ayrıca hacim de buraya eklendi.

H: Hissenin belli periyotlardaki dipleri ve zirveleri yine çok ucuz ve pahalı hisseleri tespit için basitçe bir değerlendirme imkanı verir.

Hisse Karne’ye abone olmak için abonelik sayfasındaki adımları izleyiniz.

 

Hisse senedi otomatik al-sat robotu